Egyben sült szûzpecsenye "olaszosan" - csõben sült sajtos pennével

2012-10-27

sponsored links



Gyakran elõfordul velem, hogy "hirtelen" abból kell fõznöm, ami a hûtõben/spájzban éppen a rendelkezésemre áll.

Bajnokság volt Trisztánnak, ahová mind elkísértük, illetve szabadtéri programokat terveztünk az elmúlt hosszú hétvége alkalmával, de egy nap mégis maradt, amikor jobbnak láttuk itthon maradni.
Szeretem néha kiüríteni a hûtõt, egyrészt, hogy legközelebb alapból feltölthessem, másrészt, hogy ne az irányítson leggyakrabban a fõzésben, hogy ezt is fel kellene már használni, meg azt is. A hosszú hétvége elõtt szándékosan kihagytam a bevásárlást.
Most lehet azon mosolyogni, hogy milyen pazar ebédet sikerült rittyentenem a "semmibõl", pedig ez majdnem igaz.
Jobban szeretek friss húsból fõzni, de természetesen mindig tartok egy-két adag, különbözõ húsfélét a fagyasztóban "rosszabb" napokra. Ezeket is záros határidõn belül felhasználom, mert nem tesz jót a húsoknak a hosszas fagyasztás. A napokban vettem jó áron szûzpecsenyét, mintha csak éreztem volna, hogy hamarosan nagy hasznát veszem. Nem csak rendkívül nemes ez a húsféle, de roppant egyszerûen és gyorsan elkészíthetõ. A gyorson van a fõ hangsúly, hiszen a szûzpecsenyét nem érdemes túlsütni, akkor lesz szaftos, omlós és rendkívül ízletes.
Körülnéztem a spájzban és a hûtõben, és hamarosan összeállt a menü a fejemben.

Elõször a csõben sült sajtos pennét készítettem el, hiszen ezt kétszer kell sütni, gondoltam a köztes idõben elõkészítem az olaszos szûzpecsenyét és végül frissen, forrón és egyszerre tálalom õket.
Rachel Allen nem régen megjelent szakácskönyvébõl merítettem az ihletet a csõben sült sajtos pennéhez:

Csõben sült sajtos penne - majdnem sajtos makaróni by Rachel Allen


A szûzpecsenyét az alábbiak szerint készítettem el.

Hozzávalók 4 (ebéd) adaghoz: ...

Folytats a blogon ... nemvagyokmesterszakacs.blogspot.com/2...

sponsored links

Keres?s